Černá ředkev, o něco méně známá než její červená verze, je plná vitamínů, minerálů a tělu prospěšných látek. Ve velké míře v ní najdete vitamíny B, C a E, betakaroten, vápník, železo a draslík. díky obsahu fytoncidů - látek, které dokáží usmrcovat některé druhy mikroorganismů v těle - má antibiotické účinky. Přítomnost hořčičných silic, obsahujících síru, má za následek její blahodárný vliv na játra.
Bez přidání cukru | |
Bez chemických konzervantů | |
Denní dávka max.: 50 ml (2x25 ml) | |
Skladování: 4-6°C | |
Spotřebujte do 21 dnů | |
Černá ředkev obsahuje: C, B, A, S, Mg, Zn | |
Obsah: 500 ml |
Složení: šťáva z černé ředkve, kyselina askorbová 120 mg v 50 ml. Pasterizované.
Ředkvička také pomáhá při onemocněních žlučníku a žaludku, pročišťuje ledviny a močové cesty, odvodňuje. Ničí bakterie, uvolňuje hleny, usnadňuje vykašlávání, odstraňuje zácpu, plynatost a pálení žáhy. Je zdrojem nutričních látek potřebných pro krvetvorbu a růst buněk. Příznivě ovlivňuje i na náš imunitní systém.
Obsah: 500ml
Denní dávka max.: 50ml (2x25ml)
Skladování: 4-6 °C
Způsob skladování: Po otevření skladujte v chladničce, spotřebujte do tří týdnů od otevření. Uchovávat mimo dosah malých detí. Chránit před přímým sluncem.
Černá ředkev obsahuje: C, B, A, S, Mg, Zn
Průměrné výživové hodnoty ve 100ml / v denní dávce 50ml:
Energie: 18,8 kcal (80,0 kJ) / 9,4 kcal (40,0 kJ)
Bílkoviny: 1,0 g / 0,5 g
Cukry: 8,0 g / 4,0 g
Tuky: 0 g / 0 g